Pellavakranssi

Solmupuulla vanhoista pellavatutkaimista kranssi. 
Innostuin tästä solmupuusta varmaan viisi vuotta sitten, kun Kosken Joulukaupassa naiset olivat tehneet hienoja kransseja tällä. Ostin oman & ajattelin aloittaa sarjatuotannon. Nyt viiden vuoden jälkeen tämä oli ensimmäinen, joka valmistui.

Jo 90 luvulla, kun opiskelin käsi- & taideteollisessa, totesin, ettei minusta ole sarjatuotannon tekijäksi, vaikka se tuntuikin olevan ainoa mahdollisuus pärjätä käsityöläisenä. Hyvin olen pääni pitänyt. Jos minusta ei nyt varsinaisesti tullut uniikkien keräily harvinaisuuksien tekijä, niin ehkä tuli kokeilija & mallikappaleiden tekijä.

Kierrätys ajatus & jämälangat kyllä kiehtoo aina vaan. Nämäkään tutkaimet eivät ole omasta työstä, vaan mystisesti kulkeutuneet minulle jostakin.

Kun nyt sain tämän ensimmäisen kranssini valmiiksi, en vielä tiedä, mitä sillä tekisin & tuunaanko vielä jotenkin.

Tuon pellavapötkylän ompelin ihan neulan & langan kanssa metallirenkaan ympärille. Kai silläkin jokin tarkoitus oli, että oli juuri sopivan mittainen pari, vaikka en edes mittaillut.

Ehkä sitä voisi uuden ”loimen” laittaa odottelemaan. Saa sitten innokkaat tulla kokeilemaan solmeilua, tai sitten lähtee kranssi nro 2 alulle. Julkaisen sitten viiden vuoden päästä taas päivityksen solmupuulla tehdystä kranssista.