ÖTÖKKÄVERHO

Lapsi oli keväällä karanteenissa, enkä itsekään uskaltanut siihen väliin töitä ottaa, vaikka tähän lääkärin lupa olikin. Lapsi oli siis altistunut harrastustoiminnassa, minä en.... 

Kun sitten yritin näitä päiviä jotenkin järkevästi täyttää (etäkoulun lisäksi...), päätin vihdoin aloittaa pitkään suunnittelemani ötökkäverhon takaterassille. Jo vuosi sitten päätin, että tekisin sen makrame´solmuilla. Väriä pohdin pitkään valkoisen & luonnonvalkoisen välillä, mutta päädyin lopulta luonnonvalkoiseen (perheeni tuntien).

Päätin myös, että tekisin sen suoraan paikalleen valmiiseen verhotankoon, jossa aiemmin on pitsiverho ötököitä karkoittamassa... Takaoven yläosa on lasia, joten verholla on tarkoitus saada myös näkösuojaa ilman, että päivänvalo katoaa. 

Mallia hain kirjasta Makrameen maailma / Fanny Zedenius & lopullinen versio onkin hyvin pitkälle tehty valmiin ohjeen mukaan. 

Lankana Mar-Textilen 100% yhden kierteen 4mm:n puuvillalanka. 
Langan menekki n. 1,6kg

Työ eteni pikkuhiljaa, aina sopivan hetken tullen. Välillä katseltiin & mietittiin, että mitäs siihen sitten seuraavaksi tekisi. 

Toissa iltana somein vielä muutaman tynnyrisolmun & ajattelin, että nyt se ois valmis! 

Valtavasti jäi ylimääräistä langanpätkää, mutta onneksi se ei ole ongelma & nämäkin pätkät pystyy vielä hyödyntämään.

Täytyy kyllä sanoa, että tämä 100% puuvilla on äärettömän hyvä lanka makrame´töihin. Sehän ei luonnollisestikaan veny, kuten monet muita kuituja sisältävät makrame´langat. 

Vaikka aloituslangat olivat 4 metriä pitkiä, pysyivät ne yllättävän hyvin selvinä. Ainoastaan päihin tein pienet solmut, jotta eivät purkaudu työtä tehdessä. Muuten ei erillisiä sormioita yms. tarvittu. 

Jossakin välissä ajattelin vielä tehdä kaupan ikkunalle makrame´verhon, mutta luulen, että se työ saa nyt hetken odottaa...